חוג קראטה
חוג קראטה
אומנויות הלחימה הן ענף משמעותי ומרתק בעולם הספורט. במסגרתן נרכשות מיומנויות קרב והגנה עצמית, המותאמות בדרך כלל לדו- קרב פנים אל פנים, תוך לימוד של שליטה מוחלטת בגוף ויציבה, הגברת היכולת התודעתית וחיבור נכון של גוף ונפש.
מהו קראטה?
קראטה היא אומנות לחימה עתיקת יומין שמקורה ביפן ובאי אוקינאווה הדרומי ליפן. משמעות השם הוא “היד הריקה”, שכן בלחימה זו היד ריקה מכל כלי נשק (הלחימה היא בהכאה בלבד, ללא שימוש בעזרים), וכן ריקה מכל כוונת זדון- זוהי אומנות הדוגלת בטוב.
במהלך לימוד הקרטה, משתמשים בקאטות (קאטה- סדר תנועות קבוע) כדי לתרגל את האומנות ולהעביר את הידע העמוק החבוי בה. עבור רבים, זוהי דרך חיים של ממש, המקדשת את הפן האומנותי שבענף ואת התרבות העשירה הקשורה בו.
הלבוש המסורתי בענף הוא קייקוגי, מכנס וחולצה לבנים תואמים, שמטרתם היא לסמן את כל המשתתפים כשווים, ללא הבדלי מעמדות, וכן לסמל הרמוניה ושלווה- משמעות הצבע הלבן בתרבות היפנית. החגורות, בצבעים השונים, מסמלים את רמתם של הספורטאים.
כיום, בניגוד לימי קדם, קיימות תחרויות רבות בקראטה, בארץ ובעולם. זהו ענף ספורט אולימפי מכובד, אשר גרף זכיות רבות גם בקרב מתאמנים ישראלים.
מי יכול ללמוד קראטה?
אומנות הלחימה פתוחה לכל אדם באופן שווה. ניתן לבחור חוג קראטה בהתאם לגיל ולרמה, כאשר ישנן קבוצות המתרגלות את האומנות בקרב ילדים צעירים, וקבוצות הפתוחות למבוגרים אשר מעוניינים להתחיל להתאמן וללמוד.
כל אדם המעוניין לאמץ את הקראטה לתוך אורך החיים שלו יכול להשתלב ולעלות ברמות תוך אימון ושקידה, עד לקבלת החגורה השחורה, המסמלת את הרמה הגבוהה ביותר והכרה אמיתית של עולם הלחימה.
מהם היתרונות בלימוד קראטה?
אומנות זו מאמצת תווך רחב של שרירים, מחזקת את כוחם ושורפת קלוריות רבות. היא מפתחת את הסיבולת הפיזית והנפשית, מחברת את האדם לשלווה הפנימית ולערך הצניעות, מקלה על מתחים ומגבירה משמעותית את ההערכה והאמון העצמי, שכן היא מאמנת את תלמידיה להגן על עצמם ולהאמין בכוחם. הענף פועל לשיפור וחידוד הקואורדינציה, ומצטיין בשיפור הכושר האירובי והאנאירובי, ובכך משפרת את הבריאות הכללית והאנרגיה- ומשפיעה לטובה על איכות החיים.
*יש להתעדכן מול הסניפים לקבלת מידע נוסף אודות זמינות החוג/הקורס. ט.ל.ח.
הצטרפו לקאנטרי בעיר הקרובה אליכם ותקבלו יותר מבכל מקום אחר.
למידע נוסף צרו קשר ונחזור בהקדם
מאמרים בנושא: