ברידג

זהו טקסט חלופי

ברידג אינו נחשב למשחק קלפים אלא מוגדר כענף ספורט, או לכל הפחות כמשחק מחשבה. בלי כל קשר להגדרה, מדובר במשחק שיכול להפוך לתחביב נהדר שיתרום לכם לא מעט. משחק הקלפים האסטרטגי המרתק הזה שבה את ליבם של מכורים רבים בישראל ובעולם, שהפכו את לימודי הברידג’ ואת משחק הברידג לתענוג הפרטי השבועי הקבוע שלהם, והוא מככב בתרבויות רבות כבר מהמאה ה-16. מאז עיצובו עבר משחק הברידג שינויים עד למתכונתו הנוכחית. כיום אמנות הברידג’ נחשבת למיומנות שאנשים רבים, בכל הגילאים, שמחים לרכוש במסגרת חוגים, סדנאות ופעילויות ברידג’ המתקיימים במועדוני ברידג’. אם גם אתם רוצים ליהנות, בואו לגלות מה זה ברידג’, למי מתאים המשחק (רמז – לכל הגילאים) ואיפה תוכלו להשלים לימודי ברידג’ ולשחק.

 

מה זה ברידג’?

ברידג’ הוא משחק קלפים בסגנון משחק חשיבה הדורש התמצאות ותכנון אסטרטגיה. המשחק מיועד לארבעה משתתפים, המשחקים בזוגות – זוג מול זוג, כשמטרת המשחק היא לזכות במקסימום “לקיחות” ולצבור נקודות. למשחק כללים שונים ומגוונים והוא משוחק במספר שלבים. מי שרוצה ליהנות מהמשחק המרתק ועתיר היתרונות, הכולל פיתוח מיומנויות חברתיות, מיומנויות חשיבה, מחשבה אנליטית וחשיבה כמותית – חייב להשתתף בלימודי ברידג’, רצוי במסגרת מאורגנת ומקצועית.

 

לימודי ברידג’

אנשים רבים בכל שכבות הגיל, לרבות ילדים ובני נוער, שואפים ויכולים להשתלב בלימודי ברידג’. ישנן בישראל מסגרות רבות של לימודי ברידג’ בדרגות הכשרה שונות: ישנם לימודי ברידג’ למתחילים ולימודי ברידג’ למתקדמים, כאשר ניתן ממש להתמקצע בתחום ולהפוך לשחקן ברידג’ מקצועי, או “להיכנס” לעולם הברידג’ כשחקן חובב המשתתף בחוגים, בתחרויות ובפעילויות ברידג’. לשחקני הברידג’ המקצועיים בישראל יש הזדמנויות רבות לשחק באופן מאורגן. בישראל מתקיימת פעילות ברידג’ ענפה, הכוללת תחרויות ברמה הארצית, תחרותיות במועדוני ברידג’ מגוונים וכן פעילויות ברידג’ מקומיות וארציות, כגון פסטיבלי ברידג’.

 

איפה ניתן ללמוד ולשחק ברידג’ בישראל?

כאמור, ישנן מסגרות מגוונות ללימודי ברידג’ בכל הגילאים. בטרם תחליטו היכן תלמדו את המשחק, רצוי שתגדירו מהי מטרת ההכשרה – האם ברצונכם ללמוד ברידג’ כמקצוע או כחובבים – ואז לבחור מסגרת ללימוד ברידג’ שתתאים למטרותיכם. בעת בחירת חוג ברידג’ יש לתת את הדעת על רמת הלימודים, על גיל המשתתפים, על העלות, על זמינות המפגשים ועל הזמן שהתחביב דורש מכל משתתף בחוג.

 

לסיכום

תוכלו להיות שחקני ברידג’ חובבים אם תשתלבו בחוג ברידג’ במתנ”סים או במועדוני ברידג’. גם קורסי ברידג’ אינטרנטיים יכולים להכשיר אתכם, אבל אם תבחרו בהם, תפסידו את כל הכיף שבמפגש החברתי ואת כל האווירה של המשחק ושל התחרות. למי שמבקש להיות מקצוען ולהשתלב בלימוד ברידג’ רציני יותר, נמליץ להתחיל מוקדם יותר – ככל שמתחילים לימודי ברידג בגיל צעיר יותר, כך גדל הסיכוי להפוך למקצוענים וכן להשתלב במסגרת רשמית ללימוד ברידג’ כמו בית ספר לברידג’, מועדוני ברידג’ מתקדמים או כל ארגון אחר הפועל בחסות ובפיקוח של התאגדות הברידג בישראל. אגב, גם אם לא תהפכו לאלופי ברידג ותבחרו “רק” לשחק, תוכלו ליהנות – ובגדול.

מאמרים בנושא:

 

לרשימת חוגים מפורטת לחצו >>